مشکلات رایج دانش آموزان در امتحان نهایی ریاضی

مشکلات رایج دانش آموزان در امتحان نهایی ریاضی

پرسش اینکه چگونه “ مشکلات رایج دانش آموزان در امتحان نهایی ریاضی” را برطرف کنیم، پرسشی است كه برای بسياری از دانش ‌آموزان رشته‌ رياضی و تجربی پايه‌ دوازدهم در روزهای منتهی به امتحان نهايی ریاضی مطرح می‌شود.

درس ریاضی، يكی از دروس مهم محاسباتی و تحلیلی در اين دو رشته است كه علاوه بر نياز به درک مفاهیم، به مهارت حل مسئله هم نياز دارد. به خصوص كه نمره‌ امتحان نهايی، به طور مستقيم بر معدل ديپلم تاثير دارد و حتی در كنكور هم موثر خواهد بود.

اگر شما روش درست خواندن ریاضی برای امتحان نهايی را بلد نباشيد، ممكن است عليرغم ساعات زيادی كه برای مطالعه‌ اين درس زمان می‌گذاريد، نتيجه‌ای بگيريد كه با ميزان تلاشتان هم‌ خوانی نداشته باشد.

در اين مقاله، قدم به قدم بررسی می‌كنيم كه:

اگر به دنبال مطالعه‌ موثر و گرفتن نتيجه‌ مطلوب با نمره‌ بالا در امتحان نهايی شيمی هستيد، در اين مقاله همراه ما باشيد.

ساختار سوالات ریاضی در امتحان نهایی

پيش از اين كه سراغ مطالعه و حل نمونه سوالات اين درس برويم، بهتر است بدانيم كه امتحان نهايی ریاضی، از چه قسمت‌هايی تشكيل شده است. دانستن ساختار سوالات امتحان نهايی، از اين جهت حائز اهميت است كه در جهت برنامه ریزی برای امتحانات نهایی دوازدهم تجربی در جهت مطالعه‌ آن، به ما كمك می‌كند.

این كه بدانيم بايد در كدام بخش‌ها مطالعه‌ بيش ‌تری داشته باشيم و روی كدام فصل، زمان و تمركز بيش‌ تری بگذاريم، از نكاتی است كه با دانستن ساختار امتحان نهايی ریاضی، می ‌توانيم در برنامه‌ ريزی خود برای مطالعه‌ اين درس لحاظ كنيم.

اولين قدم برای داشتن يك روش درست برای مطالعه‌ ریاضی كنكور، بايد ساختار سوالات اين درس را در كنكور بدانيم.

اين كه تعداد سوالات ریاضی كنكور، تيپ‌های متفاوت طراحی سوالات ریاضی در كنكور، بخش‌های مفهومی و محاسباتی را بدانيم، به ما كمك می‌كند كه با داشتن يك برنامه‌ريزی دقيق و منطقی، ریاضی كنكور را مطالعه كنيم.

نوع سوالتوضیحمیانگین نمره
تعریف، مفهومی، جای خالیسوالات مفهومی و تعریفی۴ تا ۵ نمره
محاسباتی (مسائل عددی)محاسبه حدود، مشتق‌ها، انتگرال‌ها و بازه‌ها۵ تا ۶ نمره
واکنش‌یابی، فرمول‌نویسیمرتبط با توابع، آنالیز، هندسه و احتمال۳ تا ۴ نمره
مفاهیم ترکیبی و تحلیلیبررسی نمودار، تابع‌ها، تحلیل ساختار۴ تا ۵ نمره

بودجه ‌بندی فصل ‌های ریاضی در امتحان نهايی

فصلعنوان فصلدرصد در امتحانتعداد سوال تقریبی
فصل ۱هندسه تحلیلی۲۰%۴-۵ سوال
فصل ۲کاربرد مشتق۲۵%۵-۶ سوال
فصل ۳انتگرال۲۵%۵-۶ سوال
فصل ۴معادلات دیفرانسیل۱۵%۳ سوال
فصل ۵احتمال۱۵%۳ سوال
مشکلات رایج دانش آموزان در امتحان نهایی ریاضی

نحوه‌ مطالعه‌ درس شيمی دوازدهم برای امتحان نهايی

امتحان نهايی، برخلاف كنكور كه شامل سوالات تستی است و نحوه‌ صحيح مطالعه‌ آن با تست ‌زنی همراه است، از سوالات كاملا تشريحي تشكيل شده و بنابراين روش مطالعه‌ درست برای اين آزمون، با مطالعه‌ كنكوری كاملا متفاوت است. برای امتحان نهايی، شما علاوه بر تسلط بر خط به خط كتاب درسی، بايد مسيرهای محاسبه‌ مسائل را به ‌طور كامل و بدون استفاده از روش ‌های تستی، بلد باشيد.

  • روش صحيح قدم به قدم مطالعه برای ریاضی نهايی
  • قدم 1: مطالعه‌ دقيق و مفهومی متن كتاب درسی

خط به خط متن كتاب درسی به علاوه‌ شكل‌ها، فعاليت‌ها و قسمت‌های “خود را بيازماييد”، براي امتحان نهايی مهم و تاثيرگذار است. در اين مرحله، هنگام مطالعه‌ كتاب درسی، بدون يادداشت‌ برداری، فقط هايلايت و علامت‌گذاری مستقيم در كتاب انجام بدهيد.

به واژه‌ های كليدی توجه داشته باشيد كه در پاسخ‌ های تشريحی، دقيقا همين واژه‌ها نمره می‌گيرند.

  • قدم 2: حل كردن مثال‌ها و تمرينات كتاب

تقريبا نيمی از سوالات امتحان نهايی ریاضی، از قسمت تمرين‌ها، فعالیت‌ها و نمونه سوالات ریاضی دوازدهم تشكيل می‌شود.

در مرحله‌ اول تلاش كنيد كه بدون نگاه به پاسخ‌ها، تمرين‌ها را پاسخ دهيد و پس از چك كردن پاسختان، حتما آن را بررسی و تحليل كنيد كه تمرين و پاسخ صحيح آن، در ذهن شما ماندگار شود.

  • قدم 3: تمرين پاسخ‌نويسی تشريحی

براي آزمون‌های تشريحی مثل امتحان نهايی، فقط مطالعه‌ متن و منابع كافی نيست و شما بايد ياد بگيريد كه پاسخ سوالات را با روش درست بنويسيد.

براي نمونه‌ سوالاتی كه در هنگام مطالعه پاسخ می‌دهيد، برای هر پرسش، ساختاری از “مقدمه + توضيح + نتيجه” در پاسخ خود لحاظ كنيد و در آزمون اصلی هم اين ساختار را حفظ كنيد.

  • قدم 4: خلاصه‌نويسی برای مرور نهايی

خلاصه نویسی ریاضی کنکور به شما كمك می‌كند كه با نوشتن نكات مهم هر فصل، فرمول‌ها و سوالات مفهومی، آن‌ها را راحت در به ذهن بسپاريد. علاوه بر اين در هنگام مرور نهايی می‌توانيد به جای مرور دوباره‌ كتاب درسی و اصل منابع، از خلاصه‌های نوشته شده‌ خود استفاده كنيد.

برای راحت‌تر شدن مرور، از رنگ‌های مختلف، جدول‌ها و دسته‌بندی‌ها استفاده كنيد.

روش صحيح نوشتن پاسخ در امتحان نهايی ریاضی، برای گرفتن نمره‌ كامل

در پاسخ به سوالات امتحان تشريحي نهايی، مهم‌ ترين بخش بعد از تسلط به مطالب، داشتن ساختار درست برای پاسخ به سوالات و دقيق و صحيح نوشتن آن‌هاست.

نحوه‌ اشتباه نوشتن جواب‌ها، نقطه‌ ضعف بسياری از دانش‌آموزان در عملكرد ايشان در امتحانات تشريحی است كه شانس گرفتن نمره‌ كامل از سوالات را از ايشان می‌گيرد.

در اين قسمت، نكاتی برای نمره گرفتن از پاسخ‌ها را برای شما آورده‌ايم تا با توجه به آن‌ها بتوانيد بهترين عملكرد خود را در امتحان نهايی ریاضی دوازدهم به نمايش بگذاريد.

روش صحيح نوشتن پاسخ در امتحان نهايی ریاضی، برای گرفتن نمره‌ كامل
  • از كلی‌نويسی بپرهيزيد و جواب كامل و دقيق بنويسيد

پاسخ‌ها در امتحان نهايي حتما بايد كامل و دقيق و با استفاده از كلمات كليدي كتاب درسي باشند. طراحان امتحانات نهايي، علاوه بر پرسش‌ها، پاسخ‌نامه‌اي دقيق مبتني بر كتاب درسي آموزش و پرورش تنظيم مي‌كنند كه مصححان امتحانات، پاسخ‌هاي دانش‌آموزان را بر اين پاسخ‌نامه منطبق كرده و بر اين اساس به ايشان نمره مي‌دهند.

  • سوالات چند نكته‌اي را كامل جواب بدهيد

گاهي در سوالات امتحانات تشريحي، سوالات در عين حال كه يك صورت سوال دارند و به چند بخش تقسيم نمي‌شوند، به چند نكته به صورت همزمان اشاره مي‌كنند.

سوالات را براي خود به چند بخش تقسيم كنيد و پاسخ هر بخش را به صورت كامل بنويسيد. هر بخش از اين سوالات، هرچند كوتاه و غير مستقيم، بخشي از نمره‌ سوال را پوشش مي‌دهند.

  • در سوالات عددي، مراحل حل را كامل بنويسيد

نوشتن معلومات، مجهولات، فرمول‌ها و مسير شفاف حل مسائل محاسباتي، بارم مشخصي در امتحان نهايي دارند كه اگر آن‌ها را از قلم بيندازيد، حتي در صورتي كه پاسخ شما دقيقا پاسخ صحيح مسئله باشد، موجب مي‌شود كه بخش قابل توجهي از نمره‌ي سوال را از دست بدهيد.

با نوشتن اين اطلاعات، حتي اگر جواب آخر شما اشتباه باشد، نمره‌ي اين بخش به شما تعلق مي‌گيرد. چون اين كار نشانه‌ي فهم شما از سوال است.

  • با دست‌خط خوانا و مرتب بنويسيد

مصححان امتحانات نهايي آن‌قدر بر مرتب بودن برگه‌ها حساسيت به خرج مي‌دهند كه اگر بخشي از برگه نامرتب و ناخوانا باشد، ممكن است تصحيح نشود.

برگه‌ خود را مرتب نگه داريد و از حاشيه ‌نويسي و پاك كردن زياد بپرهيزيد. همچنين فاصله‌ بين كلمات و سايز نوشته‌ هاي خود را رعايت كنيد.

در نهايت يك ساعت قبل از خوابيدن، مطالعه را متوقف كنيد و تلاش كنيد آرامش و اعتماد به نفس خود را براي فردا تقويت كنيد.

با رعايت همين نكات به ظاهر ساده، شما مي‌توانيد بهترين عملكرد خود را در امتحان نهايي ریاضی داشته باشيد.

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید